Dierenartsenpraktijk Zelhem 0314 - 621 272
Dierenartsenpraktijk Doetinchem 0314 - 363 198
Dierenartsenpraktijk Varsseveld 0315 - 200 077

Vanaf 15 november wordt onze locatie Doetinchem verbouwd. Lees hier wat dit voor u betekent.
Vanaf 1-2-2022 is locatie Varsseveld beperkt geopend. Lees hier wat dit voor u betekent.
I.v.m. het oplopend aantal besmettingen zijn onze maatregelen aangescherpt. Lees meer.
 

Paarden

Informatie over paarden

Het paard (Equus caballus) is een (gedomesticeerd) hoefdier uit de orde der onevenhoevigen, één van de ongeveer tien huidige soorten uit de familie der paardachtigen (Equidae).


 

Voor de veterinaire zorg van uw paard of pony zijn binnen onze praktijk gecertificeerde dierenartsen werkzaam. Naast alle eerstelijnswerkzaamheden als vaccineren, chippen, gebitscontroles, etc. kunt u bij ons ook terecht voor:

  • Ontwormingsstrategie
  • Mestonderzoek
  • Osteopathie

Osteopathie

Onze dierenarts Aleid Verhoeff is o.a. gespecialiseerd in osteopathie bij paarden. Osteopathie is een "holistische" geneeswijze. Dit wil zeggen dat het dier als geheel wordt bekeken en behandeld. Het is dus geen symptoombestrijding. Osteopathie kijkt waar in het lichaam gewrichtsblokkades en bewegingsbeperkingen zitten. Door mobilisatie- en manipulatietechnieken worden blokkades verwijderd en beperkingen hersteld. Denk hierbij aan klachten, zoals langdurige kreupelheid, tegen de teugel lopen, etc.

Inmiddels zijn er met deze behandelmethode positieve resultaten geboekt. Voor een behandeling van uw paard komt de dierenarts graag bij u op locatie. Een behandeling duurt ongeveer één uur.

Wilt u meer informatie hierover, neemt u dan contact met ons op.

Terug naar Dieren