honden

De hond (Canis lupus familiaris) is een gedomesticeerde ondersoort van de wolf. De hond is een roofdier uit de familie van de hondachtigen (Canidae). De hond komt op alle continenten voor, meestal in gezelschap van de mens. Al sinds duizenden jaren wordt de hond gebruikt voor bewakingstaken, bij de jacht, als herdershond en als trekdier. Nog steeds heeft hij werk als politiehond of hulphond, maar de meeste honden worden tegenwoordig gehouden als gezelschapsdier.

“Jaarlijkse vaccinaties, deskundig advies over de juiste voeding, ontworming, vacht en gebitsverzorging, bloedonderzoek, urineonderzoek etc. Om het hondenleven nog aangenamer te maken hebben wij regelmatig acties mbt. vachtverzorging, gebitscontrole, vakantie check up, chippen, etc.”

Operaties en röntgenfoto's vinden plaats in onze praktijk in Zelhem. Tijdens het open spreekuur of met andere afspraken kunt u met uw hond ook terecht in Doetichem.

“Operaties zijn aan de orde van de dag: van het verwijderen van bulten, ingewikkelde kruisbandoperaties tot buikoperaties. Alleen in nauwe samenwerking met de eigenaar kan een ingreep slagen, omdat met name de belangrijke nazorg thuis door u, als eigenaar/bezitter, gedaan moet worden. Uiteraard zijn wij ook dan 24 uur per dag voor u bereikbaar.”